Containerbrand

Voorkom containerbrand

download (49)Afval- en containerbranden veroorzaken jaarlijks veel schade. Vooral niet goed afgesloten containers met brandbaar materiaal die tegen een gevel aan staan, zijn berucht. Maar ook stapels oude pallets, autobanden of verpakkingsmateriaal naast een bedrijfspand kunnen brand veroorzaken. Als ondernemer kunt u het risico op een dergelijke brand aanzienlijk verkleinen.

20 miljoen euro schade
In 2014 heeft het Verbond van Verzekeraars onderzoek gedaan naar afval- en containerbranden. Uit het onderzoek bleek dat in ruim een jaar tijd achttien bedrijven, zes scholen/sportverenigingen, zes horecagelegenheden en twintig woningen zware brandschade opliepen. De geschatte schade als gevolg van deze containerbranden bedraagt 20 miljoen euro. Bij diverse ondernemers eindigde een dergelijke brand in een faillissement. In deze cijfers zijn de gevolgen van de vele kleine containerbrandjes dan nog niet meegenomen.

Wist u dat?
Verzekeraars hebben de mogelijkheid om met de nieuwe, aangescherpte Bedrijfsregeling Brandregels 2014 eventuele (gevolg)schade van brand te verhalen op bedrijven, als blijkt dat die onzorgvuldig hebben gehandeld.

Voorkom zelf een containerbrand
U kunt zelf veel doen om een containerbrand te voorkomen. Zorg bijvoorbeeld dat uw restmaterialen regelmatig worden afgevoerd en plaats afvalcontainers op grote afstand van uw bedrijfspand. Vaak kunt u met enkele simpele maatregelen buitenopslag zoveel mogelijk beperken en een containerbrand voorkomen. Ga naar de pagina met tips om te zien op welke manieren u de kans op een containerbrand nog meer kunt verkleinen.

Vandalisme en brandstichting
Sommige containerbranden worden veroorzaakt door vandalisme of brandstichting. Door pallets en afval goed op te ruimen en afvalcontainers af te sluiten, kunt u de kans op brandstichting al fors terugdringen. Doe de Checklist brandstichting om te zien wat u nog meer kunt doen.
Tips: Hoe verklein ik de kans op een containerbrand?

Website by Webroots